Robot Rosie bezorgt boodschappen op Erasmus-campus

Begin deze maand is een pilot gestart met bezorgrobot Rosie (Robot On-Site Erasmus), die het komende halfjaar boodschappen van campuswinkel Spar zal bezorgen bij medewerkers en studenten. 

De pilot is bedoeld om ervaring op te doen met een dergelijke robot, te leren van de interactie tussen mens en robot, en meer inzicht te krijgen in de manier waarop bezorgrobots een rol kunnen spelen in ons dagelijks leven. ‘We zijn bijzonder geïnteresseerd in deze pilot’, zegt prof. dr. Liesbet van Zoonen (Erasmus School of Social and Behavioural Sciences) op de website van Erasmus Universiteit Rotterdam. ‘Onze studenten krijgen de gelegenheid de wisselwerking tussen mens en robot van dichtbij te bestuderen. Daarnaast vinden we het, met het oog op innovatie en duurzaamheid, belangrijk om smart delivery nader te onderzoeken.’ De universiteitscampus is compact en overzichtelijk en daarom een ideale proeftuin.

De proef met de bezorgrobot van Cartken is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Erasmus Universiteit Rotterdam, Spar University en Dutch Automated Mobility (DAM).

Fotocredit: EUR.