Regionaal Archief Tilburg schrijft weer Lanciersprijs uit

Regionaal Archief Tilburg schrijft voor de vierde keer de Lanciersprijs uit. Doel van de prijs is het stimuleren van onderzoek in de bronnencollectie van het archief. Inzenden kan tot en met 1 maart 2023.

De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een onderzoeker die de bronnen van Regionaal Archief Tilburg heeft gebruikt en daarvan een (digitale) weerslag heeft gemaakt. Dit kan zijn in de vorm van een scriptie, film of documentaire, roman, podcast, theaterstuk, game, publicatie op internet, gedrukte publicatie of in een andere vorm. Voorwaarde is dat een substantieel deel van het onderzoek is uitgevoerd in de collectie van Regionaal Archief Tilburg, eventueel in combinatie met onderzoek in een ander archief. Het gebruik van de bronnen moet verifieerbaar zijn en de publicatie van het onderzoek moet liggen tussen 1 maart 2021 en 1 maart 2023.

Inzendingen kunnen tot en met 1 maart dit jaar worden opgestuurd naar lanciersprijs@regionaalarchieftilburg.nl. Op 19 april is de prijsuitreiking. Op www.regionaalarchieftilburg.nl is meer informatie te vinden over deelname aan de prijs.