Provincie Overijssel zoekt lead Realisatie (Informatievoorziening en Digitalisering)

32-36 uur | Zwolle

Informatievoorziening en Digitalisering (I&D) spelen in toenemende mate een rol van betekenis in onze organisatie. Het is nodig om flexibel te kunnen reageren op de continu veranderende vraag van onze organisatie. De I&D-organisatie moet leren van veranderende omstandigheden en zich hieraan kunnen aanpassen. Informatievoorziening en digitalisering zien we als een zaak van de hele organisatie. Het helpt iedereen aan de juiste kennis, en dat zorgt voor betere beslissingen en meer wendbaarheid, innovatie en betere samenwerking onderling en met externe partijen. Voorwaarde hierbij is dat informatie altijd snel en gemakkelijk voorhanden is, ongeacht locatie en tijdstip. Het is een complex samenspel van processen, middelen en mensen. We versterken onze organisatie kwalitatief en kwantitatief om goed te kunnen inspelen op deze ontwikkelingen.

Wat ga je doen?

Als lead Realisatie werk je nauw samen met de lead Beleidsontwikkeling en de lead Bedrijfsvoering. Elke lead is verantwoordelijk voor een deelgebied binnen I&D. Samen draag je zorg voor de functionele aansturing van het team I&D binnen de eenheid Bedrijfsvoering (BV). Ook werk je samen met de strateeg I&D voor koersbepalende onderwerpen.

De drie leads en de teamleider vormen het managementteam I&D. De lead is een nieuwe functie waarin je, samen met jouw collega’s, ruimte krijgt bij te dragen aan de vormgeving en invulling van de functie.

Als lead begeleid je medewerkers bij de uitvoering van processen, je borgt rollen en verantwoordelijkheden, maar versterkt ook de besturingsstructuur waar nodig. Je zorgt voor het doelmatig inzetten van mensen en middelen door middel van het systeem van waardengedreven prioritering van wijzigingen en projecten. Je bewaakt de resourceverdeling voor geprioriteerde, domeinoverstijgende cases.

In deze functie van lead Realisatie ben je verantwoordelijk voor Informatie, Data & BI, Applicaties, Operations, Project- en programmamanagement.

 • Je bent procesmatig verantwoordelijk voor de I&D-dienstverlening naar de gebruikersorganisatie over de gehele keten. Je zorgt voor adequaat beheer, continuïteit en het gehele applicatielandschap en tijdige doorontwikkeling. Vanuit deze rol ben je ook lid van het Strategisch Crisisteam (liaison naar provinciale IV-crisisorganisatie).
 • Samen met de lead Beleidsontwikkeling zorg je voor de (programmatische) doorvertaling van visie, strategie, beleid en kaders naar realiseerbare doelen. De lead zorgt voor toepassing van het beleid in de dagelijkse praktijk van de organisatie en bij projecten.
 • Je ziet toe op de balans van demand en supply op strategisch, tactisch en operationeel niveau tegen acceptabel kostenniveau. Je signaleert op basis van monitoring en zet interventie in waar nodig via de inhoudelijk verantwoordelijken.
 • Je onderhoudt strategische relaties met leveranciers en samenwerkingspartners en borgt afspraken en contracten ten behoeve van de I&D-dienstverleningsprocessen (o.a. PDC, SLA, DAP, Verwerkersovereenkomsten). Vanuit deze rol ben je lid van het Partneroverleg ICT bij ONS-ICT.
 • Je bent procesmatig verantwoordelijk voor het informatie- en archiefmanagement dat vanuit I&D plaatsvindt. Je ziet toe op compliancy met wet- en regelgeving op het gebied van informatie- en archiefmanagement, security & privacy en hetgeen in ons beleid is geborgd.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Ruime ervaring binnen het werkveld van informatievoorziening, digitalisering en datagestuurd werken.
 • Werkervaring in een leidinggevende rol en als eindverantwoordelijke voor de uitvoering van integrale processen.
 • Je bent bekend met Agile werken.
 • Het coachen van collega’s in hun werk geeft jou energie.
 • Om onze nieuwe organisatie te helpen opbouwen, heb je ervaring met transitie- en/of professionaliseringsprocessen.

Verder breng je een stevige persoonlijkheid mee. Jij als echte verbinder bent een inspiratiebron voor de mensen in je omgeving. Je houdt ervan om te netwerken en werkt vanuit overzicht.

Ook de volgende competenties passen bij jou:

 • Bestuurlijk sensitief
 • Conceptueel denken
 • Organisatiesensitief
 • Helikopterview
 • Beïnvloeden

Spreekt leiden jou meer aan dan sturen? En heb je voldoende bagage in het vakgebied? Dan zijn we op zoek naar jou! We zijn erg nieuwsgierig naar de reden waarom en hoe jij denkt dit profiel te kunnen invullen.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris van minimaal €4.094,77 en maximaal €5.827,98 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een ruim Individueel Keuze Budget van 22,37% van je jaarsalaris. Hierin zijn je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht.
 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Tal van mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget.
 • Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we dan ook zo veel mogelijk af op jouw talenten.
 • We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie

Je komt te werken in team Informatievoorziening & Digitalisering (I&D) binnen de eenheid bedrijfsvoering (BV). Het I&D-team bestaat uit ongeveer 60 fte. We zijn partner in regionale en interprovinciale samenwerkingsverbanden. We hebben de ICT uitbesteed. De scope van de I&D-dienstverlening is ICT-diensten, duurzame informatie- en archiefmanagement, digitalisering, datagestuurd werken en innovaties.

Meer informatie over deze vacature

Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal teamleden. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via recruitment@overijssel.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 12 september 2022. Direct solliciteren kan hier.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een werving- en selectiebureau of andere intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.