Pré Wonen op zoek naar projectleider I&A

Velserbroek, 32-36 uur per week

Over de functie

Als projectleider I&A lever je een belangrijke bijdrage aan de digitale ontwikkeling van Pré Wonen. Het betreft een breed scala aan grote en kleine projecten, erop gericht om onze informatievoorziening op alle fronten verder te verbeteren. Jij weet opdrachtgevers en leveranciers uit te dagen en projectteams te enthousiasmeren en te motiveren. Het doel is om Pré Wonen meer datagedreven en informatiegestuurd te laten werken, waarbij het op termijn mogelijk is om meer voorspellend (predictive) te gaan organiseren.

De focus van de projecten ligt met name op de aandachtsgebieden klant, vastgoed, financiën en data. Je formuleert projectopdrachten, werkt deze uit, richt je projectteam in, bewaakt de uitvoering, lost knelpunten tijdig op en rondt de projecten af met een warme overdracht.

Wat ga jij verder doen?

 • Het helder formuleren van de opdracht met input van de opdrachtgever en het beoogde projectteam, de te leveren resultaten en de beoogde effecten.
 • Het inrichten van het projectteam en de eventuele stuurgroep, inclusief de bijbehorende overlegstructuur.
 • Het bewaken van de uitvoering volgens de gemaakte afspraken (scope, tijd, geld en kwaliteit).
 • Het verzorgen van voortgangsrapportages en organisatiebrede communicatie.
 • Het waarborgen van een warme overdracht aan de staande organisatie.
 • Het evalueren van de aanpak en de resultaten van het project en het borgen van eventuele nazorgpunten.

Over het bedrijf

Organisatie
Pré Wonen wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet en ‘een fijn thuis’ heeft. Zij zorgen voor betaalbare huurwoningen. Pré Wonen is er voor mensen die het echt nodig hebben, omdat zij niet of moeilijk in hun woonbehoefte kunnen voorzien. Met ruim 16.000 woningen en zo’n 180 collega’s zetten zij zich al meer dan 100 jaar in voor mensen uit de regio Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. Zij zijn een klantgerichte, solide corporatie, die wil uitblinken in haar dienstverlening en samenwerking met partners. De organisatie is in beweging om zo een betere invulling te geven aan de volgende kernwaarden: gedreven, uitblinken, professioneel, cocreatie en eigenaarschap.

Afdeling I&A
De afdeling I&A is een compact team waar iedereen informeel met elkaar omgaat. Er is veel ruimte voor de medewerkers. De leiding van het team ligt bij de manager I&A, die lid is van het MT.

De afdeling I&A bestaat uit de afdeling ICT en de afdeling IM, waar totaal 7 medewerkers werkzaam zijn. De transformatie van ‘techniek naar regie’ is gemaakt, waarbij nu de omslag naar datagedreven en informatiegestuurd werken moet wordengemaakt. Technisch beheer, netwerken en datacenters zijn belegd bij leveranciers.

Wat wij vragen

Jij bent een ervaren, enthousiaste en daadkrachtige projectleider met oog voor organisatieontwikkeling en cultuur, relaties en belangen, maar vooral voor het eindresultaat. Je bent proactief en treedt waar nodig kritisch maar toch constructief en verbindend op.

Verdere eisen:

 • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau met afgeronde studie in Informatica, Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het leiden van informatievoorziening-, data- en ICT-projecten, bij voorkeur in de woningcorporatiesector.
 • Je hebt ervaring met het managen van multidisciplinaire projecten.
 • Je bent een verbinder binnen de afdeling, het projectteam, de rest van de organisatie en de leveranciers.
 • Je bent klantgericht, flexibel, resultaatgericht, initiatiefrijk en gericht op samenwerking.
 • Je hebt ervaring met één of meerdere van de volgende projectmethodieken: Prince2, Projectmatig Creëren, Scrum, IPMA.

Wat wij bieden

Pré Wonen biedt een plezierige en open werkomgeving met mooie uitdagingen. Je krijgt mogelijkheden om je kennis en ervaring in te zetten en de kans om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard horen daar goede opleidingsfaciliteiten bij.

Het salaris wordt bepaald op basis van je ervaring en is conform de Cao-woondiensten. Het bedraagt maximaal € 5.235 bruto (schaal J) per maand o.b.v. 36 uur per week. Ook krijg je een Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden waarin onder andere je vakantiegeld, gratificaties en welzijnsbudget zijn ondergebracht. Je bepaalt zelf wanneer en waarvoor je het budget inzet. Je krijgt direct een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast contract.

Meer informatie

Bij de werving en selectie laat Pré Wonen zich bijstaan door Bureau Luider. Een referentie- en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een VOG is noodzakelijk bij indiensttreding, waarvoor Pré Wonen het proces in gang zet.

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website. Uiteraard kun je ook eerst oriënterend bellen met Joep of Roy van Bureau Luider via via 06-16 59 85 00. Je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor maandag 19 september 2022 tegemoet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.