Platform ai.nl van start

Onlangs is ai.nl gelanceerd, kennisplatform over de ontwikkelingen en innovaties rondom kunstmatige intelligentie. Het wil ‘kennis en inzichten bieden van experts, wetenschappers en ondernemers op een laagdrempelige manier, zodat iedereen kan profiteren van de kansen die kunstmatige intelligentie te bieden heeft’.

Ai.nl is een initiatief van Remy Gieling, tot voor kort hoofdredacteur van MT/Sprout en schrijver van onder meer Ontdek de groeikansen van AI. De opstart van het platform is mogelijk gemaakt door Endeit Capital en MT/Sprout.

De informatie op ai.nl wordt aangeboden in zowel het Engels als het Nederlands. De reden hiervoor is dat veel talent in de wereld van data en machine learning van buiten de landsgrenzen komt, aldus Gieling. Tegelijkertijd moet de inhoud toegankelijk en leesbaar zijn voor niet-techneuten, waarvoor een vertaling wordt aangeboden.

De redactievoering van ai.nl gebeurt in samenwerking met het journalistieke team van Silicon Canals. Inhoudelijk zoekt het platform belangrijke spelers in het Nederlandse AI-landschap op, waaronder de NL AIC. Ook werkt het aan een nieuw investeringsfonds, AI Ventures, om de groei van veelbelovende AI-startups met kapitaal en netwerk te versnellen.