Picturae en MicroFormat Systems samengegaan

Picturae en MicroFormat Systems houden zich bezig met digitalisering en beheer van documenten en audiovisuele bestanden. Op 9 januari zijn beide grote marktspelers samengegaan. Picturae heeft sinds die datum alle aandelen van MicroFormat Systems in bezit.

Picturae uit Heiloo en MicroFormat Systems uit Lisse zijn gespecialiseerd in digitalisering en online beheer van documenten en archieven op basis van de zogeheten one-shot systematiek. Met geavanceerde foto-opnames worden kwalitatief betere resultaten bereikt dan met traditionele lijnscanners.
“Het is een goed moment om onze krachten te bundelen, vooral ook om snel in te kunnen spelen op het groeiend aantal aanbestedingen op het gebied van digitalisering voor bibliotheken, musea en archieven,” zegt Mark Lindeman, directeur Picturae, in een persbericht. ‘Samen staan wij sterker en hebben wij dankzij onze geavanceerde software en beheersystemen een nog betere propositie voor onze klanten.’
Jaap Baars, directeur MicroFormat Systems: “Ik ben de pensioengerechtigde leeftijd al enkele jaren gepasseerd maar als ik nog jonger was geweest had ik graag samen met Picturae leiding gegeven aan deze sterke nieuwe combinatie. We hebben dezelfde gedrevenheid en kwaliteit. De optelsom is veel meer dan wat MicroFormat en Picturae tot nu toe konden bieden. Daardoor voelt deze beslissing als een logische stap richting de toekomst van het bedrijf en ja, daar wil ik als adviseur natuurlijk nog lang bij betrokken blijven.”
Jelle Legters, marketingcoördinator van Picturae, laat desgevraagd aan IP weten dat de naam MicroFormat “voorlopig nog zal blijven bestaan. Echter, op termijn zal deze niet meer worden gebruikt. Onze focus zal, zoals Mark Lindeman al in het persbericht aangaf, liggen op het bundelen van onze krachten.”