Petra Links per 1 mei nieuwe directeur Gelders Archief

Petra Links (41) wordt per 1 mei de nieuwe directeur van het Gelders Archief. De huidige adjunct-directeur van Collectie Overijssel volgt Fred van Kan op, die met pensioen gaat. 

Links is historicus en archivaris en heeft veel ervaring in de erfgoed- en archiefsector. Na haar studie contemporaine geschiedenis aan de Universiteit Utrecht volgde ze een master archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment is ze manager Collectie en adjunct-directeur van Collectie Overijssel in Zwolle. Daarvoor was ze afdelingshoofd Document Management en Archief bij de Vrije Universiteit in Amsterdam en teamleider bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. 

Links heeft ‘een passie voor erfgoed en onderzoek en haalt energie uit het verbinden en ontwikkelen van mensen en organisaties’. ‘Ik ken het Gelders Archief als een professionele organisatie met veel partners in de provincie. Het beheert een geweldige collectie die met nieuwe technologieën nog beter toegankelijk kan worden gemaakt. Dit is een mooie kans om het gebruik van archieven te vergroten en samenwerkingen te versterken.’

Fotograaf: Caro Lenssen.