Oproep: handleidingen, modellen en tools gezocht voor clearen van rechten

DEN ontwikkelt in samenwerking met een aantal instellingen binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed een beslismodel om inzicht te krijgen in de rechtenstatus van collecties. Wie al gebruik van een handleiding, model of tool voor het clearen van auteursrechten voor online publicaties, kan voor 22 november voorbeelden insturen.

Een aantal instellingen (o.a. Koninklijke Bibliotheek, RCE, Utrechts Archief, Beeld en Geluid, DEN, EYE) binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed is gestart met een project om het clearen van auteursrechten voor het online zetten van digitaal erfgoed te vergemakkelijken. Daarvoor ontwikkelen wordt een beslismodel ontwikkeld waarmee het voor instellingen eenvoudiger wordt om inzicht te krijgen in de rechtenstatus van collecties.

In de eerste fase van het project worden bestaande handleidingen, modellen en tools geïnventariseerd om te kijken of deze als basis kunnen dienen voor het nieuwe model. Maak je nu al gebruik van een handleiding of ander hulpmiddel, laat DEN dan vóór 22 november weten door deze korte vragenlijst in te vullen. Voor vragen of aanvullende informatie kun je contact opnemen met Wietske van den Heuvel, email .

(Beeld: Pixabay / mohamed_hassan)