Onderzoek: spoedcursus AI hoog op het verlanglijstje van IT’ers

tech

Een derde van de IT’ers (31%) vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen. Daarnaast hebben ze niet altijd een goed beeld van wat een nieuwe technologie precies inhoudt, zoals geldt voor low code (23%) en blockchain (22%). Dat blijkt uit onderzoek van NTT DATA .

Het hoge tempo waarin nieuwe technologieën worden geïntroduceerd, is zelfs voor IT’ers niet altijd bij te houden; 41% heeft moeite met het bijblijven met alle opkomende technologieën. De helft van de IT’ers (51%) voelt druk om met de sector mee te gaan in het implementeren van deze nieuwe technologieën.

Van de onderzochten vindt 52% dat hun organisatie een spoedcursus moet krijgen over artificial intelligence en machine learning. Bij 51% is een spoedcursus over intelligent automation welkom. In een spoedcursus over XR (bestaande uit VR en AR) en over 5G is 29% geïnteresseerd.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van NTT DATA door PanelWizard onder vijfhonderd IT-professionals. De opkomende technologieën die zijn onderzocht, zijn 5G, artificial intelligence, blockchain, intelligent automation, Internet of Things (IoT), low code en VR, AR & XR.