Onderzoek SIOB naar kennisdeling binnen bibliotheekbranche

Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) doet in de periode december-januari  een onderzoek naar kennisdeling binnen de bibliotheekbranche. In het onderzoek wordt geïnventariseerd in hoeverre kennisdeling momenteel onderdeel is van de werkpraktijk van bibliotheekprofessionals (werkend bij lokale, provinciale en landelijke bibliotheekorganisaties).

Het doel van het onderzoek is om op basis van de resultaten beleid te kunnen ontwikkelen en gerichte kennisdelingsactiviteiten te ontplooien ten behoeve van een sterk, samenwerkend bibliotheekstelsel. Het onderzoek is bedoeld voor alle medewerkers die werkzaam zijn in de bibliotheekbranche. Dit kan voor een openbare bibliotheek zijn, maar ook voor een PSO, of een landelijke bibliotheekorganisatie (zoals B.nl of VOB).

Op basis van de resultaten uit het onderzoek zal het SIOB beleid (door)ontwikkelen en activiteiten ontplooien die gericht zijn op het creëren van een stevige kennisbasis voor een sterk en samenhangend bibliotheekstelsel. Hiervoor is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met zo veel mogelijk ervaringen, behoeften en meningen.

De vragenlijst is te vinden op de website van Cubiss.