Olena Zelenska neemt computerdonatie voor Oekraïense kinderen en studenten in ontvangst

De first lady van Oekraïne, Olena Zelenska, heeft een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van HP en de Global Business Coalition for Education om een schenking in ontvangst te nemen van computers en lesmateriaal voor Oekraïense kinderen, studenten en zorgverleners.

Volgens de Oekraïense regering zijn meer dan tweeduizend onderwijsinstellingen getroffen door bommen of beschietingen. Miljoenen Oekraïense studenten leren nu op afstand, zowel binnen als buiten het land.

De computers zullen worden gedistribueerd naar organisaties ter plaatse die de Oekraïners helpen door samen te werken met de Global Business Coalition for Education, een initiatief van Theirworld, de wereldwijde liefdadigheidsorganisatie voor kinderen. In samenwerking met HP zal Microsoft softwareondersteuning bieden aan de non-profitorganisaties die de computers ontvangen.

Op de foto van links naar rechts: Meredith Singer (HP), Oksana Markarova (buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Oekraïne voor de Verenigde Staten), Olena Zelenska, Amy Burke (HP) en Justin Van Fleet (Global Business Coalition for Education).