OCLC Contactdag 2018 in het teken van ‘mensenwerk’

Op donderdag 11 oktober vindt in De Doelen in Rotterdam weer de OCLC Contactdag plaats. Dit jaar heeft de dag als thema: Het is mensenwerk.

Technologie is dagelijkse realiteit voor ons allemaal. Maar mensen maken het verschil: creativiteit en vernuft in het toepassen van innovaties zijn geen activiteiten die door technologie kunnen worden overgenomen. Wat betekent de veranderende rol van de bibliotheek voor de medewerkers?

Programma

Op het programma staat onder meer Bert Looper, directeur van het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar. En of het nu gaat om stress of verandermanagement, alles draait om beïnvloeding van gedrag van mensen. Filosoof en cabaretier Paul Smit spreekt over de nieuwste inzichten vanuit de psychologie, filosofie en neurowetenschap op dit terrein. Verder aandacht voor opschaling van innovaties: wat zijn succesfactoren? Ook is er aandacht voor het project Student Engagement bij de WUR Library, de leercultuur die de bibliotheek van Erasmus Universiteit mogelijk maakt én de missie van openbare bibliotheken. Tot slot komen ook de stand van zaken en ontwikkelingen bij OCLC aan bod.

Voor wie bedoeld?

De OCLC Contactdag is bedoeld voor directies en medewerkers van bibliotheken in Nederland en Vlaanderen.

Meer info en aanmelden: oclccontactdag.nl