Groninger Archieven organiseert voor derde keer scriptieprijs

De Groninger Archieven en het Centrum voor de Groninger Taal en Cultuur reiken voor de derde keer de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis uit. Op die manier willen ze zowel onderzoek naar de Groninger Geschiedenis als het gebruik van archiefbronnen stimuleren. Extra aandacht gaat uit naar jonge onderzoekers en hun onderzoeksresultaten.

Dag van de Groninger Geschiedenis

De genomineerden voor de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis houden op de Dag van de Groninger Geschiedenis, 13 oktober a.s., een korte presentatie. Zo kan het aanwezige publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Aan het eind van de dag worden zowel de publieksprijs (van € 100,-) als de juryprijs (van € 400,-) uitgereikt.

Eisen

Studenten dienen een historisch onderwerp op een aantrekkelijke manier te hebben benaderd of uitgewerkt. Hierbij hebben ze gebruikgemaakt van verantwoorde, originele en aansprekende archiefbronnen. En tot slot is de scriptie begrijpelijk, ook zonder veel voorkennis.

Meer informatie is te vinden op www.groningerarchieven.nl

Beeld: Universiteitsgebouw: Overzicht van de voorgevel met ingangspartij en bordestrap, fietsers, fietsenstalling en drukbezet terras op de voorgrond. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed / CC BY-SA 4.0