NVBA viert 70-jarig bestaan met jubileumcongres

Het NVBA (Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren) bestaat 70 jaar. Om dat te vieren organiseert dit netwerk voor informatieprofessionals op 21 september a.s. in Deventer een jubileumcongres. Hier worden de impact en mogelijkheden belicht die de digitale transformatie heeft voor organisaties.

Het NVBA(heeft zich in de afgelopen 70 jaar ontwikkeld tot een beroepsvereniging voor het hele gebied van documentaire informatievoorziening. Het netwerk wil met kennisoverdracht bedrijven inzichten geven hoe zij zicht kunnen voorbereiden op digitale transformatie. Bij digitale transformatie gaat het over zakelijke transformatie en de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen op mens, bedrijf en maatschappij.

Sprekende voorbeelden van bedrijven binnen Deventer Informatiestad die de slag van fysiek naar digitaal hebben gemaakt zijn: Stadsarchief en Atheneumbibliotheek van vroeger naar nu en blik op morgen, Ingenieursbureau van een fysiek naar digitaal businessmodel, Topicus de veranderingen in de financiële wereld en Coinversable over blockchain en archief. Deze leerzame verhalen worden toegelicht op het jubileumcongres.

Naast de kennisoverdracht is ook het verbinden van informatieprofessionals (leden en potentiële leden) van belang. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn na te praten en contacten te leggen tijdens het afsluitende dinerbuffet.

Meer informatie over dit congres is te vinden op www.nvba-info.nl