Nieuwe masteropleiding TU Eindhoven combineert data science en AI

De Technische Universiteit Eindhoven begint in september met de masteropleiding Data Science en Artificial Intelligence. Volgens de universiteit is de opleiding de enige in Nederland waarbij data science en kunstmatige intelligentie worden gecombineerd.

De master DS&AI is bedoeld voor studenten ‘die geïnteresseerd zijn in het bestuderen, onderzoeken en combineren van geavanceerde data-analysetechnieken met AI-methoden en -technieken, met als doel intelligente systemen ter ondersteuning en versterking van het menselijk intellect te kunnen begrijpen, gebruiken en ontwikkelen’. Ze krijgen vakken over onder meer de fundamenten van kunstmatige intelligentie, datavisualisatie, ethiek, algoritmiek, datamining en machine learning. De meeste van deze vakken zijn nieuw of herontworpen voor de master, die is onderverdeeld in zes trajecten of expertisegebieden.

De master wordt aangeboden door de faculteit Mathematics and Computer Science en is onlangs goedgekeurd door accreditatieorganisatie NVAO. Daarmee mag de opleiding in september van start gaan. Studenten kunnen zich inschrijven tot 1 mei.