Nieuw Nederlands streamingplatform Fluister met e-books, luisterboeken en podcasts

Fluister is een nieuw streamingplatform van Nederlandse bodem dat gebruikers in Nederland en Vlaanderen met een abonnement onbeperkt toegang biedt tot e-books, luisterboeken en podcasts. Het zal medio juni worden gelanceerd.

Drie grote uitgevers – Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers en VBK Uitgevers – slaan voor Fluister de handen ineen met Libris en Blz.-boekhandels, DPG Media en V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica. ‘Het spreekt voor zich dat ook andere Nederlandse uitgevers kunnen aansluiten’, aldus Fluister. Caroline Damwijk, directeur Libris Blz.: ‘We constateerden dat de bestaande internationale platforms qua aanbod en advies te generiek waren voor de Nederlandstalige boeken- en podcastliefhebber. Daarom hebben we de krachten gebundeld om verhalen samen te brengen op één platform. Doordat de initiatiefnemers beschikken over een groot netwerk van auteurs, columnisten, journalisten, recensenten, boekverkopers en liefhebbers van goede verhalen, kunnen we met tips en adviezen de gebruiker helpen om zijn of haar volgende favoriete verhaal te vinden.’

Schrijvers en boekverkopers als leesadviseur

Schrijvers, journalisten, recensenten en boekverkopers zullen zich volgens het platform actief inzetten als leesadviseur en ambassadeur van Fluister, bijvoorbeeld met tiplijstjes, nieuwe en niet-te-missen boeken en favoriete podcasts op hun eigen pagina op het platform. Gebruikers kunnen via deze pagina’s hun favoriete schrijver of boekverkoper volgen die hen adviseert over favoriete thema’s en actuele onderwerpen.

Het platform wil naast het gebruikelijke aanbod aan e-books en luisterboeken ook exclusieve content bieden in de vorm van speciaal gecreëerde e-books, luisterboeken en podcasts. Het netwerk zal inhoud geven aan Fluister met interviews, radio- en tv-optredens, boekhandeltours en kinderboekenpodia.

Fluister wordt volgende maand gelanceerd met de landelijke crossmediale campagne ‘Fluister – moet je horen!’.