Nederlandse universiteiten organiseren Digital Society Conference op 27 november

De veertien Nederlandse universiteiten, verenigt in de VSNU, organiseren op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in De Rijtuigenloods te Amersfoort.

Tijdens verschillende workshops willen de universiteiten samen met kennisorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid aan de slag met de maatschappelijke uitdagingen van digitalisering om zo te investeren in vernieuwend onderzoek voor een betere digitale samenleving.

Daarnaast gaan sprekers, waaronder prof. dr. José van Dijck, universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, dieper in op de laatste ontwikkelingen omtrent digitalisering en de impact op de samenleving. Ook laten de universiteiten voorbeelden zien van onderzoek naar digitalisering en de impact op de maatschappij.  

 

Onderzoeksprogramma Digitale Samenleving

In het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving bundelen dertig hoogleraren van de veertien Nederlandse universiteiten de krachten en werken samen om Nederland een internationale toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie en om oplossingen te vinden op wereldwijde uitdagingen. Het onderzoeksprogramma richt zich op zeven belangrijke maatschappelijke thema’s waar digitalisering een grote impact heeft: Citizenship & Democracy, Responsible Data Science, Health & Well-Being, Learning & Education, Work & Organisations, Digital Cities & Communities en Safety & Security. Meer informatie: www.thedigitalsociety.info  

Meer informatie over de internationale Digital Society Conference: klik hier.