Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid start samenwerking met Chinees Mediabedrijf CCTV

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Chinese CCTV.

Het grootste broadcast- en mediabedrijf uit China maakt deel uit van de handelsdelegatie die meereist met de Chinese president Xi Jinping. De samenwerking vloeit voort uit contacten die al enkele jaren geleden werden gelegd.

De samenwerking betreft kennisdeling rond digitalisering, digitale duurzaamheid en museale presentaties. Beide bedrijven herbergen honderdduizenden uren audiovisueel archiefmateriaal, beheren grote digitale archieven en hebben een vooraanstaande positie op het gebied van digitale technologie en innovatie. Door het delen van kennis beogen Beeld en Geluid en CCTV om tot nieuwe inzichten te komen over het bewaren van digitaal archiefmateriaal voor volgende generaties. Daarnaast inspireren de organisaties elkaar  als het gaat om innovatieve manieren dit erfgoed voor het publiek te ontsluiten.

Beeld en Geluid en CCTV maken beiden deel uit van de internationale federatie van televisiearchieven, FIAT/IFTA. De algemeen directeur van Beeld en Geluid, Jan Müller, is president van deze federatie; CCTV maakt deel uit van het bestuur.