Nedap wint Red Dot Design Award met ‘MidRanger’

Nedap heeft met haar ‘MidRanger’ een Red Dot Design Award in de wacht gesleept. De Red Dot Design Award is een prestigieuze internationale onderscheiding op het gebied van industrieel ontwerp. Met de MidRanger kunnen RFID-labels van bibliotheekboeken en andere media eenvoudig en op afstand worden gescand. Op 3 juli wordt de award uitgereikt tijdens het Red Dot Gala in het Duitse Essen.

Nedaps MidRanger heeft een dun en vloeiend ontwerp, waardoor boeken en andere media door bibliotheekmedewerkers en -bezoekers eenvoudig kunnen worden gescand. Erik Veurman, hoofd Industrieel Ontwerp van Nedap Library Solutions: “Ons team had de ambitie om een eenvoudig, robuust en beeldschoon product te ontwikkelen. De MidRanger is daarvan het resultaat. Het is echt een eye catcher geworden, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.”

De MidRanger is te gebruiken als desktopoplossing of geïntegreerd in een tafel of toonbank, en kan een complete stapel boeken in één keer scannen en uitlenen of innemen. De stevige materialen en vorm van het product zorgen dat het duizenden gebruikers per dag kan weerstaan.

De MidRanger is onderdeel van een nieuwe productlijn die gericht is op het verbeteren van de service en beveiliging van bibliotheken, waaronder een innovatieve detectiepoort en een SelfServer die speciaal ontwikkeld is om het in- en uitneemproces van kleinere bibliotheken eenvoudiger te maken.