Museum of the Image MOTI zoekt bijzondere beeldverzamelingen

Museum of the Image MOTI in Breda is op zoek naar bijzondere beeldverzamelingen. Op zaterdag 8 november presenteert MOTI in samenwerking met de Volkskrant en het Chassé Theater ‘Beeldjagers’, een evenement dat gewijd is aan bijzondere beeldcollecties en hun verzamelaars. Hiervoor gaat het museum op jacht naar de mooiste, meest opmerkelijke beeldverzamelingen van Nederland.

Door internet is het verzamelen van beelden een ware rage geworden. Talloze mensen delen hun beeldcollecties op sociale platformen zoals Facebook, Pinterest en Instagram. Daarmee is het verzamelen van beelden niet langer voorbehouden aan musea. Iedereen kiest en selecteert zelf de beelden die bij hem passen, en wordt zo curator en conservator van zijn eigen collectie. Met Beeldjagers wil MOTI het fenomeen beeldverzamelingen als uiting van hedendaagse beeldcultuur nader onderzoeken en presenteren aan een breed publiek.

Via een open inschrijving roept het museum kunstenaars, ontwerpers, journalisten en andere obsessieve beeldverzamelaars op om hun privé collectie in te zenden. Of het nu gaat om bizarre profielfoto’s van Russische datingsites, propagandavideo’s van ISIS, toeristische ansichtkaarten uit Afrika of de ultieme collectie Google logo’s, MOTI wil de verborgen beeldverzamelingen van Nederlanders en het verhaal erachter leren kennen.

Een jury met onder meer Erik Kessels (reclameman en foto-curator), Maartje Wortel (schrijver), Jan Hoek (kunstenaar), Wim van der Aar (filmmaker) en Frank Schallmaier (beeldredacteur van de Volkskrant), zal de meest opmerkelijke inzendingen voor het evenement selecteren. Juryvoorzitter en presentator van Beeldjagers is Dagan Cohen (Upload Cinema).

Kijk voor meer informatie en inzendvoorwaarden op: www.motimuseum.nl/beeldjagers.