Moederbedrijf Google verkoopt robotdivisie

Te koop aangeboden: Boston Dynamics, de robotdivisie van Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google. The Guardian bericht dat de divisie er niet in is geslaagd de successen van YouTubefilmpjes te vertalen in een verkoopbaar product.

Op YouTube werd de afgelopen jaren grootschalig de aandacht getrokken met filmpjes van robots vervaardigd door Boston Dynamics. Miljoenen hits waren er voor beelden zoals die van een hondachtige machine die werd uitgelaten door zijn eigenaar.
Toch was er onder de kijkers onvoldoende animo om zelf ook zo’n robothond aan te schaffen. Reden voor Alphabet Inc. om het in 2013 ingelijfde Boston Dynamics weer van de hand te doen. Men verwacht niet dat de divisie de komende jaren erin zal slagen verkoopbare producten op de markt te brengen en daar winst mee te behalen, ondanks dat het bedrijf het Amerikaanse leger als opdrachtgever heeft voor mensachtige ontwerpen.
Als potentiële kopers worden genoemd Amazon, dat in haar pakhuizen met robots werkt, en de onderzoeks- en ontwikkelingspoot van Toyota, die onderzoek doet naar kunstmatige intelligentie en robots. De vierpotige robot Spot is hier onbegeleid aan de wandel te zien.