Ministerie van OCW stelt volledig DUTO-raamwerk beschikbaar

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het complete DUTO-raamwerk beschikbaar gesteld. Alle modules van dit hulpmiddel voor duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie staan nu op de website van het Nationaal Archief. 

Het theoretische deel van het DUTO-raamwerk over het ‘wat’ en ‘waarom’ was eerder al beschikbaar. Nu ook het praktische deel is goedgekeurd en gepubliceerd, is het DUTO-raamwerk volgens het ministerie compleet. Dit praktische deel, het ontwerpstelsel, geeft antwoord op het ‘hoe’ en moet overheidsorganisaties helpen die daadwerkelijk aan de slag willen met duurzame toegankelijkheid van informatie. 

De informatie wordt kosteloos beschikbaar gesteld en richt zich op informatieprofessionals, strategische besluitvormers en architecten. Overheidsorganisaties kunnen het praktisch toepassen. Daarnaast is het DUTO-raamwerk niet alleen gericht op hardware en software. Het bekijkt ook wat binnen een overheidsorganisatie nodig is aan beleid en gezamenlijke afspraken.