Minister Bussemaker verricht officiële aftrap Jaar van het Boek

Gisteren heeft minister Jet Bussemaker van OCW in Bibliotheek Amstelland / Boekhandel Venstra te Amstelveen officieel het Jaar van het Boek geopend. Het Jaar van het Boek heeft als bedoeling om het boek in al zijn verschijningsvormen in de schijnwerpers te zetten met bestaande én nieuwe activiteiten.
Tijdens de feestelijke aftrap, die gepresenteerd werd door Ronald Snijders, beleed de minister haar liefde voor boeken en literatuur: ‘Boeken geven ruimte om onszelf te verliezen in het leven van anderen. Ze vormen ons denken. Daarom geloof ik ook dat het boek de toekomst heeft. Er zullen altijd verhalen zijn en komen die tot onze verbeelding spreken, ons kennis laten maken met nieuwe werelden en ons soms zelfs van gedachten laten veranderen,’ aldus de minister.
Het is de bedoeling dat tijdens het Jaar van het Boek bestaande boekencampagnes grootser dan gebruikelijk worden aangepakt en dat er nieuwe activiteiten en evenementen bij komen. Zo wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam in februari een literaire benefietvoorstelling georganiseerd, waarvan de opbrengst bestemd is om kinderen van vluchtelingen te stimuleren in hun taalontwikkeling, door hen van geschikte boeken te voorzien. Op Schiphol komt er in het voorjaar een nieuwe en grotere versie van de wereldwijd unieke Airport Library. Van eind april tot en met eind september wordt de Verkiezing van het Belangrijkste Boek gehouden. Aansluitend vindt er een groots boekenfestival plaats. In het najaar zijn Nederland en Vlaanderen gastland op de Frankfurter Buchmesse. Voor het onderwijs worden extra educatieve projecten ontwikkeld en aan het eind van het jaar wordt er een ‘schrijversbos’ geplant, zo meldt de CPNB, een van de organiserende instellingen, in een persbericht.
Lees verder op Bibliotheek.nl