Metaverse-festival MET AMS wil ook publiek laten kennismaken met Web3, metaverse en NFT’s

Van 14 tot 17 juni 2022 vindt in en om de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam de eerste editie plaats van MET AMS. Dit metaverse-festival combineert een inhoudelijke conferentie voor professionals met een scala aan culturele side-events en nachtprogrammering voor een breder publiek. 

Gedurende de tweedaagse conferentie kunnen techdevelopers, virtualrealityontwerpers, softwareontwikkelaars en andere professionals uit de marketing-, tech- en cryptobranche, maar ook kunstenaars, muzikanten en modeontwerpers, netwerkevents bijwonen en meedoen aan discussiegroepen. Daarnaast maken kunstroutes, concerten en VR het onderwerp metaverse toegankelijk voor een breder publiek.

Peter Meere, medeoprichter van MET AMS: ‘Ontwikkelingen binnen Web3 gaan enorm snel. Buiten Europa zijn er al veel events en conferenties die over het onderwerp metaverse gaan. Met MET AMS willen we ervoor zorgen dat we ook in Europa op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen tech, de metaverseNFT’s en Web3.’ Namen als cryptogame The Sandbox (foto onder), NFT Hape Beast en digital artist Rik Oostenbroek (foto boven) hebben hun komst al bevestigd.

Immersive experience

MET AMS maakt voor een breder publiek inzichtelijk wat ontwikkelingen binnen de metaverse betekenen voor onderwerpen als kunst, muziek, mode en duurzaamheid. Tijdens het festival kunnen bezoekers kennismaken met verschillende aspecten van de metaverse: van hoe NFT’s invloed hebben op cultuur, onderwijs en gezondheidszorg tot andere belangrijke onderwerpen zoals diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid in het nieuwe Web3-tijdperk. Het festival zal veel van de Web3- en metaverse-technologieën op een speciale manier tot leven brengen, waardoor het publiek deze nieuwe digitale wereld zelf kan ervaren. 

Merken, artiesten en kunstenaars kunnen hun visie op de metaverse overbrengen door middel van immersive experiences die ze zelf inrichten. Denk hierbij aan digitalekunsttentoonstellingen, optredens en virtual en augmented reality ‘die de blik van bezoekers verruimen en hun zintuigen op scherp stellen’.