Meer omzet Elsevier door wetenschappelijke tijdschriften

Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX groeit gestaag door. Het concern zette over het eerste halfjaar recordresultaten in de boeken. Verder meldde het bedrijf dat de versimpeling van de structuur per 8 september moet zijn voltooid. Vanaf dat moment is RELX op papier volledig Brits.

Science Guide schrijft: ‘de omzet bij de Nederlandse divisie Elsevier van het Brits-Nederlandse bedrijf, de grootste tak van het uitgeversconcern steeg van €1343 miljoen in het eerst halfjaar van 2017 naar €1360 miljoen in het eerste half jaar van 2018. De verwachting voor het komend jaar is dat de groei zal blijven toenemen maar dat deze niet meer zo snel zal gaan als de afgelopen jaren. De totale omzet van het bedrijf steeg van €3,6 naar €4,1 miljard in het eerste half jaar van 2018.

De wetenschappelijke uitgeverstak Elsevier haalde de hoogste rendementen. Het afgelopen jaar wist het een winstmarge te boeken van bijna 37%. Anders gezegd op iedere euro omzet werd 37 cent bedrijfswinst geboekt. Het bedrijf heeft vijfduizend klanten met grote contracten die doorgaans zo’n drie jaar duren. Het aantal wetenschappelijke artikelen dat Elsevier uitgeeft steeg van 258.000 in 2006 naar 426.000 vorig jaar.’

Eerder deze maand werd overigens bekend dat ongeveer driehonderd Zweedse en Duitse universiteiten binnenkort geen toegang meer zullen hebben tot de tijdschriften van Elsevier.

Bron/meer lezen: Science Guide.