Meer dan 300 tijdschriften goedgekeurd voor digitalisering  

Voor de najaarsronde 2016 van Metamorfoze, het nationale programma voor het behoud van papieren erfgoed, heeft de Adviescommissie Tijdschriften ruim 300 tijdschriften goedgekeurd voor digitalisering. De aanvragen komen van elf erfgoedinstellingen, waaronder Atria, EYE Film Instituut Nederland, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Nederlands Fotomuseum en het Zuid-Afrikahuis.

Een opvallende aanvraag komt van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam met een grote collectie Joodse tijdschriften uit de Bibliotheca Rosenthaliana, schrijft Metamorfose op haar site. De goedgekeurde tijdschriften gaan voor de verwerking en digitalisering naar de Koninklijke Bibliotheek en komen aan het eind van het traject op Delpher beschikbaar.

Bij deze aanvraagronde zitten een paar nieuwe instellingen die nog niet eerder bij Metamorfoze een aanvraag hebben ingediend. Een daarvan is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid met zeven goedgekeurde titels, zoals Radio-Expres (1923-1948) en Radiobode: officieel orgaan van de Algemeene Vereeniging Radio-Omroep (1927-1960). Een andere nieuwkomer is het Koninklijk Wiskundig Genootschap met Het Archief voor Wiskunde (1875-1960).

(bron: www.metamorfoze.nl)