Literatuurplein.nl lanceert app BoekWijzer

De website Literatuurplein.nl heeft in samenwerking met het bedrijf Bright Side of Life de gratis app Boekwijzer gelanceerd voor iOS en Android. De app biedt toegang tot alle in Nederland leverbare boektitels.

BoekWijzer biedt toegang tot de gehele catalogus van de in Nederland leverbare literatuur en combineert dit met enkele rubrieken uit Literatuurplein. Behalve het literaire nieuws wordt er ook verwezen naar relevante programma’s op radio en televisie. De toekenning van een prijs, nieuws over auteurs en boeken, bijzondere literaire initiatieven… het komt allemaal aan bod in Nieuws op BoekWijzer.

In de rubriek Boeken wordt in de vorm van een kort fragment een keuze uit de nieuwste titels gepresenteerd. Daarnaast toont Boeken een overzicht van de meest gezochte boeken op Literatuurplein en een top 10 van populaire boeken. Die laatste is momenteel de top 10 van Bol.com, waar de boeken ook kunnen worden besteld. Dat is opmerkelijk, aangezien Literatuurplein is geïntegreerd in het portal Bibliotheek.nl. BoekWijzer is echter zo opgezet dat deze populaire boeken in de toekomst ook kunnen worden ontleend aan bijvoorbeeld het aanbod aan e-books van de bibliotheek, het assortiment van een boekhandel(keten) of het fonds van een uitgeverij.  De gebruiker kan dan zelf bepalen wat hij als bron instelt. De beschrijving van de boeken bevat gegevens als het ISBN, de uitgever, het jaar van uitgave, de prijs en de flaptekst.