Lezing Europarlementariër Kim van Sparrentak tijdens de Staat van het Internet 2024

Waag Futurelab komt samen met de gemeente Amsterdam en de OBA weer met de Staat van het Internet. Tijdens de editie van dit jaar op 2 mei zal de lezing worden verzorgd door Kim van Sparrentak, lid van het Europees Parlement voor GroenLinks. Ze is nauw betrokken bij Europese regelgeving voor de beteugeling van de grote techbedrijven.

Van Sparrentak was onder meer betrokken bij de AI Act. Ze maakt zich hard voor het terugdringen van de macht van de grote techbedrijven (Big Tech) door de ontwikkeling van wet- en regelgeving.

Europa worstelt met het grip krijgen op grote socialemediabedrijven die dicteren hoe de digitale publieke ruimte eruitziet en gebruikt wordt. Van Sparrentak zal op 2 mei ingaan op de impact die de ingrijpende Europese wetten hebben op het aan banden leggen van Big Tech. Welke vrijheden zijn er gewaarborgd? En wat merken inwoners van Europa concreet van wetgeving als de GDPR (AVG), Digital Service Act, Digital Market Act en AI Act?

Dertig jaar Waag Futurelab

Met de Staat van het Internet steekt Waag jaarlijks de peilstok in het internet. Waag Futurelab bestaat in 2024 dertig jaar. In dit jubileumjaar staat grip op technologie centraal.

De Staat van het Internet vindt plaats op 2 mei in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).