Letsgetlost.today helpt uit de bubbel van algoritmes te ontsnappen

Tegenwoordig brengen we veel tijd op internet door. Zoeken op Google, scrollen op Facebook en muziek luisteren op Spotify. Al deze platforms hebben een ding gemeen: ze proberen met een algoritme de gebruiker de perfecte content voor te schotelen. Vaak erg handig maar het heeft een groot probleem: je komt in een bubbel terecht. Letsgetlost.today hoopt door totaal willekeurige (nieuwe) websites en apps aan te bieden de gebruiker uit deze bubbel (en verveling) te helpen ontsnappen.

Letsgetlost.today heeft meer dan duizend uiteenlopende websites, YouTube-kanalen en Instagram-profielen handmatig geselecteerd. ‘We hebben hard gewerkt om een zo divers mogelijk aanbod van content te kunnen bieden. Op deze manier wordt de gebruiker echt in het diepe gegooid en zou die hierdoor zomaar zijn nieuwe hobby kunnen ontdekken’, zegt medeoprichter Rob ten Hoove. Hij wijst erop dat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat mensen meer verveeld achter de computer of smartphone zitten. Het platform zou deze mensen een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Iedereen kan nieuwe suggesties uploaden die vervolgens door de Letsgetlost-community worden gecheckt. Zo kan iedereen kleine, creatieve nieuwe pareltjes op internet ontdekken.

Letsgetlost richt zich in eerste instantie alleen op websites, YouTube-kanalen en Instagram-profielen. Dit kan in de toekomst verder worden uitgebreid naar andere kanalen zoals TikTok, SnapChat en Spotify.