Leden Ngi-NGN, SOD en KNVI stemmen voor samengaan

In de maanden mei en juni hebben de verenigingen Ngi-NGN, SOD en KNVI hun leden geraadpleegd op de Algemene Ledenvergaderingen. “Daar waren de leden unaniem van mening dat samengaan de volgende stap moet zijn in de al bestaande samenwerking,” melden de drie verenigingen in een persbericht. 

Per 1 januari 2017 gaan Ngi-NGN, SOD en KNVI samen verder als één vereniging onder de naam KNVI. “Samengaan versterkt de verenigingen, geeft alle leden toegang tot een groter pakket aan producten en diensten en het levert schaalvoordelen op. En bovenal: hiermee wordt Nederland in staat gesteld voorop te lopen in de vakontwikkeling en het samenbrengen van expertises binnen het werkveld van informatieprofessionals,” zo valt te lezen in het persbericht. En: “om 200.000 professionals op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer te vertegenwoordigen is slagkracht nodig. En die is er.”

Op 28 juni jl. hielden de drie besturen een bijeenkomst om de oogst van de ledenvergaderingen te bundelen, en het actieplan voor de tweede helft van het jaar uit te werken. Dit actieplan voorziet in de zakelijke en de inhoudelijke kant. Het samen laten gaan van drie verenigingen betekent ‘onder de motorkap’ een groot aantal formaliteiten en het samen laten lopen van administraties. Op inhoud wordt gekeken op welke plekken de vereniging meer kracht kan halen uit de internationale contacten en de inhoudelijke focus van de afdelingen en Special Interest Groups (SIG’s).

Alle ontwikkelingen rondom het samengaan van de drie verenigingen zijn te volgen op samen.knvi.info.