Landelijke quiz ‘de Slimste Erfgoedvrijwilliger’ geopend

Erfgoedvrijwilliger.nl roept vrijwilligers ‘die goed zijn in het begeleiden van bezoekers, het uitvoeren van re-enactment of het onderhouden van collecties’ op om deel te nemen aan de landelijke kennisquiz ‘de Slimste Erfgoedvrijwilliger’. De digitale voorronde is nu geopend.

Tot en met 7 mei 2023 kunnen erfgoedvrijwilligers hun kennis laten zien tijdens de digitale voorronde van de landelijke kennisquiz voor erfgoedvrijwilligers op erfgoedvrijwilliger.nl/erfgoedvrijwilliger-quiz. Het spelen van de quiz duurt ongeveer een kwartiertje. Per provincie wordt de vrijwilliger met de meeste punten in de digitale voorronde uitgenodigd om deel te nemen aan de grande finale op 30 juni in het Nederlands Openluchtmuseum. De finalisten mogen als teamgenoot een collega-vrijwilliger meenemen van de erfgoedorganisatie waar zij werkzaam zijn. Samen strijden zij tegen de vrijwilligers uit de andere provincies. De winnaar mag zichzelf de Slimste Erfgoedvrijwilliger noemen en ontvangt een cheque ter waarde van € 2.000 voor de erfgoedorganisatie om vrij te besteden.

De landelijke kennisquiz wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en is een initiatief van Erfgoedvrijwilliger.nl, een samenwerking tussen Nederlandse erfgoedinstellingen waarmee wordt bijgedragen aan een toekomstbestendige erfgoedsector.