Kick-off virtual-realityplatform Nu:Reality in zeven filmtheaters op 14 maart

Nu:Reality, het eerste virtual-realityplatform van Nederland, gaat vanaf 14 maart van start in zeven filmtheaters in Nederland. Na De Schuur (Haarlem), LantarenVenster (Rotterdam) en LUX (Nijmegen) krijgt VR dit jaar ook een vaste plaats in de programmering van Filmhuis Den Haag, Eye Filmmuseum (Amsterdam), Concordia (Enschede) en Slachtstraat (Utrecht).

Dit jaar presenteert Nu:Reality, uitgeverij van narratieve virtual reality en platform voor marketing, storytelling, educatie, onderzoek en innovatie op het gebied van VR, drie verschillende programma’s: Naturally Immersive (14 maart t/m 15 mei), Final Frontier (16 mei t/m 17 juli) en Trailblazing Taiwan (18 juli t/m eind september).

Het eerste programma van dit jaar, Naturally Immersive, toont met zes verschillende werken de wonderen van de natuur. Zo reist Sir David Attenborough in First Life 350 miljard jaar terug in de tijd om met gebruik van virtual reality uitgestorven fossielen tot leven te wekken. De inmiddels uitgestorven, illustere ʻōʻō vogel is te horen in de door The Guardian geproduceerde VR-experience Songbird. De natuur op aarde heeft de overhand gekregen in de VR-film Planet ∞. Tot slot maakt de bezoeker de Mexicaanse Dag van de Doden van dichtbij mee in de Nederlands-Belgische productie Floating with Spirits, die afgelopen september werd geselecteerd voor de Immersive Competition van het filmfestival in Venetië.

Het hele programma is hier te bekijken.

Still uit Floating with Spirits door Juanita Onzaga (2023). 

[Credit foto boven bericht: W. van Alewijk]