KBR voegt gegevens toe aan WorldCat om zichtbaarheid collectie te vergroten

De Belgische nationale bibliotheek KBR voegt miljoenen bibliografische gegevens toe aan WorldCat. Deze stap moet de collectie meer zichtbaarheid geven en tevens meer mogelijkheden bieden voor de samenwerking tussen het wereldwijde netwerk van bibliotheken via OCLC.

KBR voegt metadata van al haar Belgische publicaties toe aan WorldCat; in totaal gaat het om een collectie van meer dan 8 miljoen culturele en historische documenten. WorldCat is het meest uitgebreide wereldwijde netwerk van gegevens over bibliotheekcollecties en -diensten. Al meer dan vijftig jaar dragen OCLC-metadata-experts, bibliotheken, contentproviders en anderen bij aan het uitbreiden, verbeteren en delen van bibliografische gegevens om culturele en wetenschappelijke bronnen wereldwijd met elkaar te verbinden. De metadata van de KBR-collectie zullen worden verrijkt en verbeterd in samenwerking met medewerkers van OCLC en aangesloten bibliotheken.

De KBR-collecties zullen ook zichtbaar zijn via WorldCat.org en WorldCat.org-partnersites.

Afbeelding boven: The Thin Kitchen (print), Pieter Bruegel I (ca. 1525-1569), Pieter van der Heyden (graveur ca. 1530-1572), Hieronymus Cock (uitgever 1518-1570); KBR-KU Leuven.