KB genomineerd voor twee Computable Awards

KB, de nationale bibliotheek is genomineerd voor twee Computable Awards. De genomineerde projecten zijn de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) en Krant en foto’s. Stemmen kan nog tot en met 11 september. De winnaars worden op 5 oktober bekendgemaakt.

De KB is genomineerd voor ‘het beste partnerproject’ met Krant en foto’s, dat met behulp van artificial intelligence persfoto’s koppelt aan krantenartikelen. Dit project is een samenwerking tussen de KB, het Noord-Hollands Archief, Groninger Archieven, Sioux Technologies en Picturae. In nummer 3 van IP dit jaar vind je een artikel over Krant en foto’s.
Bekijk hier alle genomineerde partnerprojecten.

De andere nominatie is voor ‘het beste overheidsproject’ met het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Bij deze informatiepunten in bibliotheken kunnen mensen terecht als zij vragen hebben over bijvoorbeeld toeslagen, belastingen, werk, rijbewijs en zorg. Dit project is een samenwerking tussen de KB, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), bibliotheken, Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV.
Bekijk hier alle genomineerde overheidsprojecten.