JONG archiefbootcamp op 4 april (ook voor informatiemanagers)

Managers, toezichthouders, archiefinspecteurs, adviseurs, ICT’ers, archivarissen,  informatiemanagers, docenten en studenten worden verenigd als hét  archiefteam van de toekomst tijdens de JONG archiefbootcamp op 4 april in Den Haag.

Vakspecialisten zetten grote en kleine stappen tijdens de voortdurende  digitale transformatie in de wereld van archieven. Een wereld die zeer uitdagend is; ze verleggen continue hun grenzen om zichzelf én hun  kostbare (digitale) archieven sterker te maken. Teamwork is daarbij heel  belangrijk. Alleen samen overwinnen we de (digitale) hindernissen die  we onderweg in het veld tegenkomen.

Leer jezelf en anderen aan om te  ontdekken, te doen, te leren, te vallen en weer op te staan.

Geen lange strategische meeting, geen dik verslag

Managers, toezichthouders, archiefinspecteurs, adviseurs, ICT-ers, archivarissen,  informatiemanagers, docenten en studenten worden verenigd als hét  archiefteam van de toekomst tijdens deze eerste editie van de JONG archiefbootcamp op 4 april 2019 bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Drie teams van in totaal 15 deelnemers gaan in een uitdagende omgeving  bewegen rondom drie casussen: dataoverdracht, herindeling en vervanging.  Niet alleen door ernaar te kijken, lezen of praten. Maar door er zelf  onderdeel vanuit te maken. Met als doel om aan het einde van de dag te  komen tot een direct toepasbaar concept. Dat kan van alles zijn: van een  stroomschema op een flip-over tot een maquette.

Geef je creativiteit  een impuls terwijl we de horizon voor verdere digitalisering van de  archieffunctie, en synergie tussen archief, ICT, en Informatiemanagement  aan het verkennen zijn. Hoe hard loop jij daarvoor?

Jurypanel geeft feedback op ontwikkelde concepten tijdens JONG archiefcafé

De  dag wordt afgesloten met het JONG archiefcafé. In een informele  sfeer  presenteren de drie teams hun ontwikkelde concepten. Een  deskundig  jurypanel, bestaande uit onder meer Marens Engelhard  (algemeen  rijksarchivaris en directeur Nationaal Archief), geeft  feedback op de  gepresenteerde concepten. Alle resultaten van deze dag  worden gedeeld op  het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA): kia.pleio.nl.

Heb jij genoeg power om mee te doen?

Durf  jij je voetafdruk op de toekomst van ons vakgebied te zetten?  Meld  jezelf dan aan voor de JONG archiefbootcamp 2019 door voor 21 maart je aanwezigheid te registreren op dit event! Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Deelname aan deze bootcamp is gratis. Op de dag zelf wordt een  lunch en  afsluitende borrel aangeboden.

Aanmelden kan hier