Jimmy Wales start sociaal platform voor goede doelen

Jimmy Wales, de mede-oprichter van online encyclopedie Wikipedia heeft een nieuwe sociaal platform gelanceerd onder de naam The People’s Operator (TPO). Het platform, dat veel overeenkomsten heeft met Twitter, richt zich op samenwerking met goede doelen en is reclamevrij.

Het platform wordt ondersteund door de gelijknamige Britse telecomprovider en werkt volgens hetzelfde model als dat bedrijf, waarbij 10 procent van de abonnementsgelden aan goede doelen worden gedoneerd, alsmede 25 procent van de winst van TPO. Het sociale netwerk biedt onder meer de mogelijkheid om geld in te zamelen voor bepaalde acties of operaties.

In de aanloop naar de lancering van het platform liet TPO een onderzoek uitvoeren, waaruit bleek dat 51 procent van ondervraagde Britten een goed doel had gesteund in de maand voorafgaand aan het onderzoek. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 73 procent van de ondervraagde millenials zich sociaal verbonden voelt met de doelen die zij steunen. Wales hoopt dat TPO het platform wordt waar donateurs en goede doelen zullen samenkomen:

“We wanted to provide a way for people to connect with both their friends and the causes they care about in an ad-free social space that works for them,” he said. “The TPO Community brings these together so that members can learn more about causes, follow them, donate and share their support with their friends.”