IP #9 / 2017: Vooruitkijken naar 2018

In deze editie van IP kijken we vooral vóóruit; wat heeft 2018 ons te bieden? Het belooft een spannende tijd te worden, waarin de informatieprofessional duidelijk zijn stem zal laten horen. Tenminste, als het aan Frank Huysmans ligt. In zijn betoog lees je een oproep om de techgiganten verantwoordelijk te stellen voor de (ongewenste) invloed die zij hebben op onze maatschappij. En daar blijft het niet bij. In dit nummer komt ook de Amerikaanse beweging Radical Reference Librarians voorbij; een groep activistische bibliothecarissen die niet schromen om zich te mengen in sociale en politieke debatten.

Bij IP kunnen we natuurlijk niet stil blijven zitten. Andrea Langendoen trapt in dit nummer af met een serie over duurzaamheid, oftewel ‘de groene strijd’. Want hoe groen zijn informatieprofessionals eigenlijk? En hoe kunnen organisaties verduurzamen?

Om de millennial-informatieprofessionals hoeven we ons niet druk te maken; die voegen zich moeiteloos naar de nieuwe (technologische) ontwikkelingen. Toch? Vincent Robijn – een nieuw gezicht in de redactie – checkt een aantal van deze hardnekkige millennialmythes.

Je kunt hier de inhoudsopgave van dit nummer bekijken.