IP #2 / 2017: Cybersecurity

Ronald Prins, directeur van cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT, doet in IP #2 een aantal pittige uitspraken. ‘Ik hoop eigenlijk op een grote cyberramp. Dan weet ik zeker dat de ogen van de overheid geopend worden.’ Hij benadrukt dat we af moeten van het ongegronde standpunt dat alle cruciale instanties/bedrijven in Nederland zelf voor hun beveiliging moeten zorgdragen.

Ook in dit nummer: aandacht voor virtuele assistenten. Het is voor technologiebedrijven als Amazon, Google en Apple inmiddels dringen geblazen: ze willen allemaal ons digitale hulpje zijn – niet alleen op de smartphone, maar ook thuis, op kantoor en zelfs in de auto. Vincent Janssen zoekt het antwoord op de vraag of digitale assistenten de toekomst hebben.

Verder spreekt Dafne Jansen in deze IP-editie Tom van de Wetering, commercieel directeur van SETUP. Hoe gaat de samenwerking met de Centrale Bibliotheek in Utrecht? Eric Sieverts test de zoekmogelijkheden van de portal Haagse Feiten. En Klaas Jan Mollema vervolgt in dit nummer zijn serie over big data.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.