Internationale digitaliseringsprijs voor Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas heeft met haar dienstverleningsprogramma een internationale prijs gewonnen tijdens de DiALOG Award Deutschland. In Frankfurt am Main ontving Horst aan de Maas op donderdag 22 mei de tweede prijs voor het Programma 3D (Dienstverlening, Digitalisering en Deregulering).

Het juryrapport vermeldt dat de bereikte resultaten van Horst aan de Maas met haar digitalisering een voorbeeldfunctie kan hebben voor Duitse overheidsorganisaties. Horst aan de Maas werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening tegen zo laag mogelijke kosten. Sinds 2012 is er sprake van een strategische samenwerkingsverband met drie bepalende leveranciers van software, BCT, Green Valley en Pinkroccade Local Government. De samenwerking richt zich op verbetering en ontwikkeling van informatiemanagement zodat snellere en klantgerichte dienstverlening aan inwoners en bedrijven mogelijk wordt.

Op donderdag 22 mei nam gemeentesecretaris Alwin ter Voert samen met één van de strategische partners, BCT, in Frankfurt am Main de tweede prijs in ontvangst tijdens de DiALOG Award Deutschland. Het autobedrijf Porsche kreeg de eerste prijs. Horst aan de Maas was één van de drie buitenlandse genomineerden, waaronder ook het AHOLD-concern. De DiALOG Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt door het Duitse vakblad DiALOG.

Gemeentesecretaris Alwin ter Voert ziet de prijs als een mooie erkenning: “De voorzitter van de jury, dr. Prof. Schmerler, gaf ons een groot compliment voor de bereikte resultaten. Deze zijn in Duitse ogen met name bijzonder omdat bij de Duitse overheid zelf, waaronder ook de Duitse gemeenten, de digitalisering van directe dienstverlening aan de burgers, in de kinderschoenen staat. Ook de publieke-private samenwerking met de strategisch partners, waaronder BCT, is zeer on-Duits”.

Als prijswinnaar heeft de organisatie van de DiALOG Award Duitsland Horst aan de Maas uitgenodigd om volgend jaar bij de Award-uitreiking in Berlijn een presentatie te verzorgen van het programma en de bereikte resultaten.