Inschrijven voor Beste Bibliotheek 2024 tot en met 2 juni mogelijk

Bibliotheken kunnen zich tot en met 2 juni aanmelden voor Beste Bibliotheek 2024. De jury kiest jaarlijks een onderwerp waar extra aandacht naar uitgaat. Dit jaar is dat het thema: ‘Ga lezen!’.

De prijs voor de beste bibliotheek is sinds 2009 dertien keer uitgereikt. DOK Delft won de eerste editie en Bibliotheek Dommeldal vorig jaar. Bibliotheekblad is verantwoordelijk voor de organisatie en NBD Biblion sponsort de uitreiking.

Niet alleen nieuwe bibliotheken komen in aanmerking voor de prijs. Er zijn verschillende criteria, waaronder hoe een bibliotheek invulling geeft aan de maatschappelijke opdracht, maar onder meer ook uitstraling, lokale verankering en collectie en personeel.

De vakjury bestaat uit voorzitter Chris Wiersma, voormalig directeur-bestuurder van de Bibliotheek Groningen, BiSC Utrecht en De Nieuwe Bibliotheek in Almere, Erna Staal, directeur-bestuurder Bibliotheek Gouda, Gerard Meijer, programmamanager SPN, Jeanine Deckers, directeur-bestuurder Bibliotheek Bibliorura en Luc Pruijn, directeur-bestuurder van de winnaar van vorig jaar Bibliotheek Dommeldal.

Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens Bibliotheekplaza 2024 bij Amare in Den Haag.

Aanmelden kan tot en met 2 juni door een mail met korte motivatie te sturen aan: menno.goosen@bibliotheekblad.nl.