Informatiespecialist gezocht bij Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Ben jij die informatiespecialist die grote affiniteit heeft met techniek? En wil je binnen een wetenschappelijke organisatie de technisch specialisten van de juiste informatie voorzien? Denk je zeer specialistische zoekopdrachten of literatuuronderzoek op het gebied van lucht- en ruimtevaart te kunnen uitvoeren? Lees dan verder!

Informatiespecialist met interesse in techniek en publishing support
36-40 uur

Wat ga je doen?

Kennis en informatie is een cruciale factor bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Als informatiespecialist ben je de schakel tussen het wereldwijde aanbod van wetenschappelijke (en met name technisch gerelateerde) informatie en jouw NLR-collega’s. Je filtert dit aanbod op basis van inhoudelijke selecties, zodat het leidt tot hoog relevante informatiestromen voor projecten binnen NLR. Je bent vertrouwd met literatuuronderzoek en andere attenderingsvormen, en je komt met een plan hoe dit binnen NLR verder geoptimaliseerd kan worden. Kennis van techniek is hierbij een grote pre, zo ook kennis van relevante (inter)nationale ontwikkelingen en trends op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Daarnaast help je mee het onderwerp ‘publishing support’ binnen NLR verder te professionaliseren. Je weet hoe de wereld van open access, open data, open science en research impact in elkaar steekt. 

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde opleiding Informatiedienstverlening en -management (IDM) of een vergelijkbare hbo-opleiding.
  • Minimaal drie jaar werkervaring.
  • Affiniteit met techniek is in jouw voordeel.
  • Kwaliteiten van een goede netwerker die over de grenzen van de eigen afdeling, organisatie en omgeving kan kijken.
  • Teamgeest met een scherp oog voor nieuwe kansen.
  • Analytisch en strategisch denkvermogen.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Een goed inlevingsvermogen in professionals en begrip onder welke omstandigheden zij moeten acteren.

Wat bieden wij jou?

Werken bij NLR betekent werken in een nationale en internationale hightech omgeving. Samenwerking en betrokkenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Door jou vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven, ben jij het best in staat om tot baanbrekende innovaties te komen. Wil jij jezelf vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak ontwikkelen of wil je misschien promoveren? Ook dat kan bij NLR als lerende organisatie, met daarnaast een opleidingsbudget, mentor, interne coaches en goede contacten met mbo’s, hbo’s en universiteiten. 

Naast dit alles bieden wij jou een goed salaris en extra’s, zoals een 8% eindejaaruitkering en een tegemoetkoming in je zorgkosten. Vind je het belangrijk om naast jouw uitdagende baan ook van je vrije tijd te genieten? Dat mag met maar liefst 45 vakantiedagen geen probleem zijn!

Jouw nieuwe werkomgeving?

Het Informatiecentrum draagt zorg voor het optimaliseren van informatie- en kennisdeling binnen (en deels buiten) NLR. Het is onderdeel van de ICT-afdeling, waardoor snel geschakeld kan worden bij bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe informatiesystemen. Wij werken in een team van zes enthousiaste informatiespecialisten, met elk eigen speerpunten, maar waar sámen het verschil wordt gemaakt. Je standplaats wordt Marknesse of Amsterdam, en daarnaast kun je deels thuiswerken.

Wat betekent werken bij NLR?

Koninklijke NLR is al ruim honderd jaar een kennisorganisatie met de wil en ambitie om te vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van lucht- en ruimtevaart veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever, en staan we voor baanbrekende innovaties. Bij ons werken ruim zevenhonderd gedreven professionals, van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. NLR staat voor een inclusieve en diverse organisatie waar iedereen zich welkom, veilig, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Wil jij meer weten?

Bel of mail met Laurens van Rijn (manager Ondersteunende Diensten) via 088-511 44 59 of Laurens.van.Rijn@nlr.nl. Onze collega’s vertellen jou graag hoe het is om bij NLR te werken. Vergeet trouwens ook niet eens een kijkje op onze socials te nemen.

Solliciteren?

Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en cv via de ‘Solliciteren’-button. Een integriteitstest en het verkrijgen van een VOG zijn voorwaarden voor indiensttreding.