Huysmans presenteert onderzoek waarde bibliotheken op 15 februari

Frank Huysmans zal op 15 februari tijdens een webinar de resultaten presenteren van zijn onderzoek naar de publieke waarde van openbare bibliotheken en het resultaat daarvan: een praktische handreiking voor bibliotheekprofessionals in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en daaropvolgende coalitievorming volgend jaar.

Na de presentatie vindt er een paneldiscussie plaats, waar Huysmans in gesprek gaat met vertegenwoordigers uit het bibliotheeklandschap en het aanwezige publiek. Het webinar vindt plaats om 10:30 uur. Registreren kan via deze link.

Huysmans, bijzonder hoogleraar Information Society aan de Universiteit van Amsterdam en zelfstandig onderzoeker en adviseur bij WareKennis, voerde zijn onderzoek uit in opdracht van het Wise Directeurenoverleg (WDO), in lijn met de landelijke netwerkagenda. Uitgangspunt van het onderzoek is dat bibliotheken een publieke voorziening zijn en dat financiering vanuit de overheden beter verankerd zou moeten worden. Het rapport richt zich met name op de onderbouwing van de maatschappelijk-educatieve bibliotheek voor beleidsmakers en uitvoerders, maar kan ook worden gebruikt in het gesprek met andere stakeholders. Het onderzoek werd gefinancierd door BiSC, Cubiss, Probiblio, NBD Biblion en OCLC.