Huis van het boek zoekt publiek op in het land en online

Huis van het boek biedt sinds de coronacrisis verschillende tentoonstellingen aan online en in het land om zo goed mogelijk zichtbaar te blijven voor het publiek. Naast de fysieke tentoonstellingen in het Haagse museum zijn er reizende tentoonstellingen voor de openbare bibliotheken en is er de Airport Library.

Huis van het boek heeft drie reizende tentoonstellingen gemaakt die het museum aanbiedt aan de openbare bibliotheken. Het aanbod is divers, van een kindvriendelijke tentoonstelling over de illustrator Quentin Blake tot een miniversie van de recente spraakmakende tentoonstelling ‘Foute boeken?’. 

In het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding produceerde Huis van het boek in samenwerking met de Airport Library op Schiphol de tentoonstelling ‘Songs of War and Peace – Proud to be a Beggar’. De tentoonstelling is samengesteld door deskundigen Jan Bos (voormalig collectiespecialist van de KB) en Martine de Bruin (Meertens Instituut). Het project is een afgeleide van de online tentoonstelling ‘Ruud de Wild. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’. In de kleine tentoonstelling op Schiphol wordt het verhaal verteld van de Nederlandse liederen uit de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Online biedt Huis van het boek minicolleges, rondleidingen en workshops aan, en ook de eerste online tentoonstelling van het museum: ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’.