Hoppenbrouwers lanceert podcastserie HACK over ervaring met cyberaanval

Hoppenbrouwers Techniek heeft een podcastreeks gelanceerd, genaamd HACK, die het verhaal vertelt van de cyberaanval op de organisatie twee jaar geleden. Zo wil het bedrijf zijn ervaringen toegankelijk maken voor een nog breder publiek. 

In 2021 werd Hoppenbrouwers opgeschrikt door een geraffineerde cyberaanval. In plaats van het voorval in stilte af te handelen koos het bedrijf ervoor om openlijk erover te communiceren. Dit resulteerde in veel media-aandacht en presentatieaanvragen uit Nederland en daarbuiten. In 2022 verscheen het boek HACK dat beschreef wat de medewerkers tijdens de aanval doormaakten. Een jaar na publicatie heeft Hoppenbrouwers besloten om het verhaal op een nieuwe manier uit te brengen. Cybercriminaliteit is nog altijd een actueel thema, weet het bedrijf, dat met de podcastserie zijn lessen wil delen en wil bijdragen aan de bewustwording van de toenemende dreiging van cyberaanvallen. Binnenkort stelt Hoppenbrouwers ook een Engelse vertaling van het boek beschikbaar op zijn website.

De podcast krijgt in totaal zeven afleveringen; vanaf 1 september verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering op Spotify.