Historisch Centrum Overijssel lanceert E-depot Overijssel

Op 6 mei 2014 is het E-depot Overijssel gelanceerd, een website die toegang biedt tot het digitaal archiefdepot dat het Historisch Centrum Overijssel ontwikkelde in samenwerking met een aantal gemeenten en een waterschap.

In het E-depot kunnen alle overheden in de provincie hun te bewaren digitale bestanden onderbrengen en bereikbaar houden. Het systeem moet er onder meer voor zorgen dat bijvoorbeeld vergunningen en mailverkeer nog vindbaar zijn nadat de informatiesystemen waar ze op zijn gemaakt niet meer bestaan.

Het Historisch Centrum Overijssel (HCO) werkt samen aan het project met de gemeenten Deventer en Dalfsen en met het Waterschap Groot Salland. Landelijk wordt samengewerkt met het Nationaal Archief, het programma Archief2020 en de historische centra in andere provincies. De provincie Overijssel ondersteunt het project financieel. Eind van dit jaar staat er een proefopstelling van een e-depot. Dan zullen alle lokale overheden in Overijssel worden uitgenodigd aan dit e-depot deel te nemen.