De Haagse Hogeschool zoekt coördinator Hogeschoolbibliotheek

Ben jij de inspirerende en ondernemende coördinator die samen met de collega’s zorgt dat de bibliotheek nog beter gevonden wordt door onze studenten en medewerkers? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan geef je leiding en coördineer je de dagelijkse werkzaamheden van de bibliotheek van De Haagse Hogeschool. Denk hierbij aan het resultaatgericht beleggen van de taken en verantwoordelijkheden voor bibliotheekspecifieke werkprocessen. Met jouw kennis en enthousiasme weet je het team te motiveren, richting te geven en te verbinden met de doelen van de hogeschool en in het bijzonder de hogeschoolbibliotheek. Daarin werk je samen met de unitmanager Hogeschoolbibliotheek.

Als coördinator ben je alert op de kwaliteit en het verbeteren van processen. Je weet wat speelt in het werkveld, je signaleert kansen en bevordert innovaties met betrekking tot beheer en dienstverlening. Dit doe je in samenwerking met het team. Ook zorg je dat de juiste middelen worden ingezet om te zorgen dat de activiteiten aansluiten bij de behoefte van de gebruikers van de bibliotheek. 

In deze functie heb je een rol als projectleider bij verschillende in- en externe (kleinschalige) projecten. Daarnaast zorg je voor de werving en coaching van student-assistenten. Vanwege de ruime openingstijden van de Hogeschoolbibliotheek komt het voor dat je in de avond of in de weekenden bereikbaar bent voor vragen.

Jouw profiel

Een klant- en servicegerichte instelling is voor jou vanzelfsprekend. Hiermee weet jij resultaten te behalen en collega’s te inspireren en motiveren. Je bent een netwerker, communicatief sterk en weet snel te schakelen. Binnen deze baan heb je veel vrijheid om zelf vorm te geven aan je rol.

Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in deze functie. Daarom vinden wij in jouw cv het volgende terug:

 • een afgeronde hbo-opleiding;
 • relevante ervaring in een soortgelijke functie;
 • affiniteit met een hogeschoolbibliotheek of bibliotheekervaring;
 • kennis van planning en sturing op werkprocessen;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wat wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar (D4) met mogelijkheid tot verlenging, met een omvang van 0,8-1,0 fte, 32-40 uur per week;
 • Een salaris van minimaal € 2.902,39 en maximaal € 4.393,81 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige werkweek;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een zeer ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale feestdagen;
 • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

De Hogeschoolbibliotheek

De Hogeschoolbibliotheek (HB) is een intensief gebruikte leer- en werkomgeving met collecties boeken, tijdschriften, alsook een rijk aanbod aan digitale informatiebronnen en tools die binnen en buiten de hogeschool te raadplegen zijn. De bibliotheek is actief in het verzorgen van trainingen informatievaardigheden, en onderzoekers worden zo goed mogelijk in de verschillende fasen van de onderzoekcyclus ondersteund. Het team bestaat uit zestien collega’s.

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus

De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Ben jij onze nieuwe collega?

In plaats van een reguliere motivatiebrief willen we je vragen om alleen een antwoord op de volgende vragen te geven. Licht deze steeds toe in max 100 woorden per vraag.

 1. Wat trekt je aan in de functie als coördinator van de hogeschoolbibliotheek en waarom ben jij hier de beste kandidaat voor?
 2. Wat voor vaardigheden en kennis kun jij toevoegen aan het team?
 3. We zijn benieuwd naar wat voor rol je reeds hebt gehad bij het efficiënt inrichten van werkprocessen. Hoe ga jij ervoor zorgen dat de juiste mensen en middelen worden ingezet? 
 4. Kun je ons meer vertellen hoe jij collega’s weet te inspireren en motiveren?

Denk jij dat jij en de functie een goede match zijn en ben jij enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag jouw cv en antwoorden op de vragen. Je kunt tot en met woensdag 16 februari 2022 uitsluitend direct online solliciteren via de sollicitatiebutton op de website van De Haagse Hogeschool. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 21 februari 2022. Het uitvragen van een casus kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Wil je meer informatie?

Inhoudelijk? Tecla ten Berge, unitmanager Bibliotheek, via e-mail: a.t.tenberge@hhs.nl.
Algemene informatie? Rachel van Veghel, adviseur Resourcing, via e-mail: vacatures@hhs.nl.
Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton, op deze mailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.