Grote Nederlandse bedrijven organiseren hackathon

Een groep grote Nederlandse bedrijven, waaronder Bol.com, Rabobank, Albert Heijn en Tomtom organiseren eind september in Amsterdam een zogenoemde hackathon, een bijeenkomst van software- en website-ontwikkelaars om aan gezamenlijke projecten te werken. De bedrijven stellen daarbij hun technologie beschikbaar aan de maximaal 500 hackers die worden uitgenodigd.

De Dutch Open Hackathon wordt op 20 en 21 september gehouden in de IJ-toren aan de Piet Heinkade en is georganiseerd in samenwerking met de Open State Foundation. De hackers krijgen toegang tot de diverse api’s van de bedrijven, zoals de wagenparkbeheer-api van Tomtom, de recepten-api van Albert Heijn en de assortiment-api van Bol.com, en mogen die combineren. De bedrijven hebben wel allemaal hun eigen doelstellingen. De Rabobank zou als resultaat van de hackathon bijvoorbeeld graag combinaties zien van MyOrder technologie met producten en/of diensten van andere Nederlandse bedrijven, Transavia is op zoek naar prototypes of toepassingen die nu nog ontbreken in de het digitale proces van het zoeken, vinden en boeken van een bestemming.

Volgens de organisatie is het de eerste keer dat een groep van internationale bedrijven van deze omvang samen werken aan open innovatie. Registratie voor het evenement is gratis en staat open voor teams die maximaal uit vijf personen bestaan. Als het aantal inschrijvingen boven de 500 deelnemers komt, gaat de organisatie selecteren op basis van ervaring.