Greg Notess en Piek Vossen op VOGIN-IP-lezing

Online Searcher-auteur Greg Notess en hoogleraar Computationele Lexicologie Piek Vossen zijn de keynotesprekers op de VOGIN-IPlezing op 26 maart 2015 in de OBA. 

‘Zoeken op het web verandert steeds,’ zegt Greg Notess, die al meer dan twintig jaar schrijft voor het vakblad Online Searcher (voorheen Online). ‘Door de toenemende nadruk op graphic search, kennisentiteiten en gestructureerde data zijn steeds meer zoekresultaten niet alleen afkomstig van webpagina’s maar ook van grote kennisbanken.’

In zijn keynote neemt Notess, die werkt ais reference librarian en doceert aan de Montana State University, de toehoorder mee langs Google’s Knowledge Graph, Knowledge Vault, Bings Snapshots en de op graph-search gebaseerde zoeksystemen van bijvoorbeeld Facebook en WolframAlpha. Notess zal laten zien hoe al deze initiatieven met elkaar verbonden zijn en hoe ze de zoekmachines helpen vragen te beantwoorden – en soms ook niet.

Als tweede keynotespreker zal Piek Vossen, hoogleraar Computationele Lexicologie bij de VU, ingaan op de ontwikkelingen op het snijvlak van search en big data. Tussen deze twee keynotes in kunnen de deelnemers zowel ‘s ochtends als ‘s middags kiezen uit kortere lezingen en diverse workshops.

De VOGIN-IPlezing vindt plaats in de OBA in Amsterdam.

vogin-ip-lezing.net

Deze bijdrage komt uit IP nr. 9 / 2014. Het gehele nummer kun je hier lezen