Gratis gesproken media, muziek en e-boeken in Martini Ziekenhuis

Patiënten kunnen vanaf vrijdag 14 maart tijdens hun verblijf in het Martini Ziekenhuis in Groningen gratis luisteren naar gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

Deze dienst wordt aangeboden via de Stichting Aangepast Lezen. Ook wordt de muziek van Muziekweb toegevoegd aan het aanbod en kunnen de patiënten gebruik maken van de diensten van de regionale bibliotheek. Deze media worden via de multimediaschermen aan bed op de verpleegafdeling aangeboden.

Met deze extra service wil het Martini Ziekenhuis de patiënttevredenheid vergroten en het verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken. Voor mensen die in een ziekenhuis liggen, is afleiding meer dan welkom. Via het multimediascherm kunnen patiënten nu tegen betaling tv-kijken en bellen en gratis internetten. Met deze pilot hebben zij nu ook gratis toegang tot een selectie van gesproken boeken, kranten en tijdschriften, muziek en e-boeken. Luisteren naar een boek of muziek kost minder inspanning en is ook geschikt voor mensen die slecht kunnen zien of moeite hebben met lezen.

De eerste samenwerking tussen ziekenhuis en bibliotheek was die tussen de Bibliotheek Schiedam en het Schiedamse Vlietlandziekenhuis. Na die succesvolle pilot, wordt deze vanaf 15 maart ook in het Martini Ziekenhuis en het Deventer Ziekenhuis uitgerold. Deze pilot duurt drie maanden en is een samenwerking van de ziekenhuizen met Bibliotheek Deventer, Bibliotheek Groningen, Stichting Aangepast Lezen en Muziekweb. Stichting Aangepast Lezen en Muziekweb kijken naar mogelijkheden om de samenwerking in de toekomst verder uit te breiden met andere ziekenhuizen en bibliotheken.