Gorinchem zoekt adviseur informatie-, gegevens- en documentmanagement

De wereld van informatiemanagement, en daarmee het informatiebeheer, verandert en ontwikkelt zich razendsnel. Denk jij ‘kom maar op’ bij AI-producten zoals ChatGPT, bij veranderingen binnen de Microsoft-producten, bij de Wet open overheid en de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer, of bij vraagstukken als het inrichten van een E-depot? Wil jij het digitale verkeer en het gegevens- en documentmanagement van onze gemeente naar een hoger plan tillen? Ja? Dan ben jij de adviseur informatie-, gegevens- en documentmanagement die we zoeken!

Wat ga je doen?

Als adviseur ben jij DE partner voor de collega’s bij het organiseren en optimaliseren van informatie- en documentstromen binnen de gemeente. Geen dag is hetzelfde. In deze functie is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van informatiemanagement en -beheer te volgen. Vervolgens vertaal je technologieën en methoden om processen en informatiestromen te verbeteren naar praktische oplossingen voor onze organisatie. Daarbij neem je de collega’s van nature mee, want jij weet als geen ander: met techniek is veel mogelijk, maar het zijn uiteindelijk altijd de mensen die het succes bepalen met de manieren waarop ze werken en met informatie omgaan.

Met ons project Gorinchem Duurzaam Digitaal hebben we grote stappen gemaakt in het digitaal bewaren en ontsluiten van onze informatie en documenten. Nieuwe ontwikkelingen zoals AI, Microsoft Copilot en nieuwe wetgeving maken dat we, om onze visie richting te geven, nieuwe afwegingen en keuzes moeten maken. We hebben jouw expertise nodig om de uitdagingen vorm te geven, ten uitvoer te brengen en te voorzien van de juiste prioriteiten.

 • Je geeft advies en ontwikkelt beleid voor de informatievoorziening en doet zowel gevraagde als ongevraagde verbetervoorstellen met betrekking tot informatiebeheerprocedures en -processen.
 • Je neemt samen met je collega’s de organisatie mee in nieuwe werkwijzen die aansluiten op de nieuwe ontwikkelingen.
 • Je neemt deel aan relevante projectteams (in- en extern) en fungeert als sparringpartner op het gebied van digitale informatie en documentvoorziening.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeheer, zoals de nieuwe Archiefwet en de Wet open overheid, en je ondersteunt dergelijke implementatietrajecten in de organisatie.
 • Als adviseur binnen het cluster Document en Informatie Beheer werk je nauw samen met de informatiemanager en de ciso van onze gemeente.
 • Je bezit uitstekende plannings- en organisatievaardigheden en je weet hoe je anderen kunt overtuigen, motiveren en inspireren.
 • Je overziet strategische veranderingen en anticipeert hierop. Je neemt informatiebeheer en de I&A-collega’s mee in deze ontwikkelingen en draagt het uit in de organisatie.

Opleiding en ervaring van onze ideale kandidaat

 • Je beschikt over minimaal hbo-werk- en denkniveau op het gebied van informatie-, document- en archiefbeheer, informatiemanagement of business- en IT-management.
 • Je hebt een ruime ervaring als professional in dit vakgebied.
 • Je hebt een innovatieve kijk op informatiebeheer en digitaliseringsvraagstukken.
 • Je bent proactief en een goede sparringpartner.
 • Je bent enthousiast en analytisch en je kunt structuren.
 • Je leert graag en staat altijd open om extra kennis op te doen.

De beloning

 • Dit is een mooie functie voor iemand met lef, die energie krijgt van het verkennen van de mogelijkheden van het vakgebied informatiemanagement.
 • Het salaris valt in schaal 10 en bedraagt € 5.247, met doorgroeimogelijkheden naar schaal 11 en een salaris van € 5.997 max. Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • Dit wordt aangevuld met een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Je kunt dit budget flexibel inzetten.
 • Verder bieden wij een reiskostenregeling en de mogelijkheid om je reiskosten fiscaal uit te ruilen, en je bouwt een ABP-keuzepensioen op.
 • Gemeente Gorinchem kent een prettige, inclusieve werkcultuur, een omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt en gelijke kansen krijgt. We hebben een brede kijk op alles wat in onze samenleving speelt en staan open voor ieders individuele mening.
 • Blijven leren, dat vinden we belangrijk. Iedere werknemer krijgt volop kansen om zichzelf te ontwikkelen en te groeien. Dat komt ten goede aan jezelf en aan ons hele team als gemeente Gorinchem. Met een hoog en actueel kennispeil kunnen we inspelen en anticiperen op veranderingen.
 • En als laatste, maar niet minder belangrijk: het is de locatie die het ’m doet. Werken in en voor de mooiste vestingstad van Nederland en onderdeel van het werelderfgoed Nieuwe Hollandse Waterlinie. Gorinchem, need we say more?

Informatie

Mocht je twijfelen of je aan alle vereisten voldoet, maar herken je de uitdaging? We dagen je graag uit: vertel ons ‘gewoon’ waarom jij onze gewenste kandidaat bent. En anders: bel even of stuur een berichtje.

De eerste stap is aan jou: stuur ons je motivatiebrief en cv middels de sollicitatiebutton op de sollicitatiepagina. Wil je meer gedetailleerde informatie? Bel gerust met Ron Oostrum, teammanager Informatie en Ondersteuning: 0183-659 250. Ook onze P&O-adviseur Femke van Klei staat je graag te woord: 0183-659 282.

Om in dienst te treden bij de gemeente Gorinchem is een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.

Let op: interne kandidaten hebben voorrang op premiekandidaten. Voor premiekandidaten en personen die niet in dienst zijn van de gemeente Gorinchem geldt vooralsnog een arbeidsovereenkomst van een jaar met mogelijk uitzicht op een vast dienstverband.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.